sâmbătă, 1 august 2009

Asa a fost sa fie...


Si-a ridicat ochii rugatori spre el,dar el a intors privirea.Cand i-a spus ca nu va putea trece peste asta,el i-a zis ca e un simplu sfarsit de relatie.Dupa nori,apare si soarele.
Cand ea i-a spus ca nu va mai iubi pe nimeni,el a zis ca timpul le rezolva pe toate,il va uita si va iubi pe altul.Cand a soptit usor ca o sa-i para rau la un moment dat,el i-a raspuns ca sunt toate sansele sa se insele,ca a luat decizia cu sufletul si cu mintea.
Cand ea tace,el crede ca a depasit momentul.Cand ea nu mai poate respira,el rasufla si mai usurat.Cand ii spune ca nu-l va uita,el are drept raspuns niste amintiri frumoas rezervate.
Cand ea ii spune ca nu ii pare rau de nimic,e de accord.Nici el nu regreta.
Cand nimeni nu a mai spus nimic,el a intors spatele si a plecat.Atunci totul s-a prabusit in lumea ei.Cumplita dezamagire o ardea ca focurile iadului.
Dar ea a stiut ca ii va fi bine la un moment,asa ca a sperat.Se elibera de teama si de indoieli,si deschise gura larg si rasufla adanc.Privi cum sufletul i se inalta spre ceruri intr-un val de bule transparente.Apoi,instinctiv,inspira.Durerea dura doar cateva secunde.Lumea ei si-a redeschis portile.
De cand a inchis usa,el e sigur pe sine ca relatia s-a sfarsit.
Dar ajunge singur in camera,intre patru pereti...se intreaba daca a gresit.Nu,nu a gresit.A procedat corect.A fost bland.Decat sa o foloseasca ca pe o carpa,mai bine a pus punct.Tot asteapta sa sune telefonul,un mail,orice,dar nimic.Se plimba singur pe strazi,sta cu prietenii,dar tot ii lipseste ceva.
Niciun semn...nici a doua zi...nici a treia zi...dupa doua saptamani intra in transa.
A cincea saptamana deja crede ca iubeste pe altcineva,ca e fericit.
Dupa iar o perioada de liniste,isi da seama ca ii lipseste ceva,isi simte sufletul gol,e orb,surd,chior,mut.Nici macar acum nu-si da seama cat a iubit-o.A iubit-o...Si-a dat seama prea tarziu.

2 comentarii:

  1. Cand nu-l ai alaturi, parca si respiratia cere un efort in plus... parca aerul te arde in gat, parca respiri aer sulfuros...

    scrii foarte deep :X

    RăspundețiȘtergere